Alus degustācija

Alus degustācija ir diezgan sarežģīts un atbildīgs process,
tāpēc pret putojošā dzēriena pagaršošanu jāpieiet atbildīgi.
Lai novērtētu zemu alkohola dzērienu garšu, ieteicams ievērot šādus noteikumus:

  • Pirms degustācijas jums rūpīgi jāpārbauda visas bārā norādītās šķirnes. Ir svarīgi ņemt vērā produkta krāsu un rūgtumu. Ja tiek piedāvātas gan gaišas, gan tumšas šķirnes, tad jums jāsāk ar pirmo. Tas ir saistīts ar faktu, ka pēc pustumša alus un portera dzeršanas garšas kārpiņas kļūst blāvas, pēc tam gaišais alus kļūst mazāk garšīgs.
  • Produkta temperatūrai ir ļoti liela nozīme. Pārāk auksts var šķist vienkāršs un bez garšas, savukārt silts, gluži pretēji, ir pārāk rūgts un ar nepatīkamu aromātu.
  • Ir svarīgi izvēlēties pareizo stiklu. Šeit jums jāņem vērā šķirne, katram stilam ieteicams izmantot noteiktas formas glāzi.
  • Pirms degustācijas nav ieteicams lietot smaržas, smēķēt vai lietot pikantu ēdienu. Pēc katras šķirnes pagaršošanas ieteicams izskalot muti ar ūdeni vai apēd balto maizes gabalu